Turkse minister van Energie Berat Albayrak houdt een toespraak op de  ‘IHS CERAWeek 2017’ in Houston, Texas (VS).

Turkse minister van Energie en Natuurlijke Rijkdommen, Berat Albayrak, heeft aangekondigd dat Turkije van plan is diepzeeboringen en exploraties uit te voeren naar olie en natuurlijke gassen in de Middellandse Zee.

“Dit jaar, starten wij de zoektocht naar energiebronnen in de Middellandse en de Zwarte Zee”, vertelde Albayrak tijdens de  ‘IHS CERAWeek’ conferentie over energie in Houston, Texas, VS.

Albayrak liet ook opmerken dat de zoekopdracht momenteel wordt uitgevoerd door het exploratie schip ‘Hayrettin Paşa’ en dat een nieuw schip zich zal voegen aan de zoekopdracht. “Met de lancering van het tweede schip, dat technisch veel sterker is, zal Turkije de zoekactiviteiten kunnen uitbreiden over een groter oppervlakte met een hogere graad aan doeltreffendheid’, voegde  Albayrak eraan toe.

De minister van Energie vertelde ook over de ‘IHS CERA Week 2017’, één van de grootste energiebijeenkomsten ter wereld, dat deze vruchtvol was en dat er belangrijke zaken zijn besproken. De IHS CERA Week 2017 conferentie brengt alle ministers van gas en olieproducerende landen samen met de vertegenwoordigers van internationale energie organisaties.

Sabah