Diyanet, de hoogste religieuze autoriteit van Turkije, helpt alcohol- en drugsverslaafden door hen op umrah (kleine bedevaart) te sturen, zei een afgevaardigde van de regerende AK-partij.

Diyanet heeft als onderdeel van een spirituele begeleidingsdienst, verschillende alcohol- en drugsverslaafden samen met hun dokters op het vliegtuig gezet naar Mekka zodat ze daar gezamenlijk kunnen deelnemen aan de umrah, zei Kavuncu.

Bestrijding van verslaving

Volgens Kavuncu hebben ambtenaren van het Minister van Religieuze Zaken training gekregen van Diyanet en van de Groene Halve Maan (Yeşilay). Dit als onderdeel van een programma dat speciaal is ontwikkeld om verslaving binnen Turkije te bestrijden. Het programma is ontworpen in samenwerking met het Turkse ministerie van Familiezaken en moet ervoor zorgen dat de verslaafde jeugd goed herstelt en ook morele en religieuze waarden meekrijgt.

Langdurig proces

“Het behandelen van een verslaving is een langdurig proces. Wanneer patiënten terugkeren naar hun oude sociale omgeving stijgt opnieuw de kans op drugsmisbruik. Om dit risico te minimaliseren zorgen we ervoor dat de patiënt een job en genoeg hobby’s heeft tijdens het aanpassingsproces,” haalde Kavuncu aan.

Verantwoordelijkheid

Tijdens het interview zei hij verder dat het van belang is dat ouders zich meer betrekken bij het behandelingsproces. “Steun bieden en het spenderen van quality-time met de kinderen, valt onder verantwoordelijkheid van de ouders,” zei hij.