Foto: Turkey's Infrastructure Boom: Future MEGAPROJECTS

De Turkse premier Binali Yıldırım zei op zondag 10 september dat Turkije zo een 250 miljard euro (300 miljard dollar) aan investeringen wil doen in Turkije over het volgende decennium. Daarvan zal het grootste deel (zo een 100 miljard dollar of 83,5 miljard euro) naar de transportsector gaan. Daarnaast wil Binali een hetzelfde bedrag investeren in onder andere de medische sector, de technologiesector en ten slotte de informatie, communicatie en virtuele realiteit sectoren.

Binali: “Ik spreek inderdaad van zo een 250 miljard euro aan investeringen in Turkije. En ik spreek hiermee niet over de verre toekomst, ik spreek effectief over de volgende 10 jaar.” Binali: “Het doel is Turkije een interessanter land te maken voor buitenlandse investeerders op wereldvlak.”

Rol AKP hierin groot

Binali merkte ook op hoe de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) hierin de laatste jaren een belangrijke rol heeft gespeeld. Systematisch werkten zij alle obstakels en problemen voor buitenlandse investeringen op wettelijk gebied weg in Turkije.

In de laatste 15 jaar investeerden globale investeerders al zo een 155 miljard euro (186 miljard dollar)  rechtstreeks in Turkse ondernemingen.

Hurriyet