Turkije heeft de afgelopen 5 jaar alleen al meer dan 10 miljoen cruisepassagiers aangetrokken. Met haar zonnige weer, adembenemende natuur en historische trekpleisters is Turkije een favoriete bestemming voor cruisetoeristen .

Met haar zon, stranden en historische attracties is Turkije een voorkeursbestemming van cruisetoeristen. De voorbije 5 jaar hebben 10.207.364 passagiers het land bezocht op 7593 cruises.

Cruisepassagiers vaarden vorig jaar naar 23 havens in Turkije. Kusadasi, Istanbul, Izmir, Bodrum, Marmaris en Antalya behoren tot de favoriete plaatsen waar cruiseschepen hun anker laten zakken. Cruisetoerisme biedt een alternatieve vakantie aan voor zowel toeristen als de plaatselijke bevolking.

Het belang van cruisetoerisme in Turkije, de voorkeursbestemming van zo’n 22 miljoen toeristen wereldwijd, groeit gestaag. Turkse burgers kiezen ook meer en meer voor een cruisevakantie, meer en meer cruises vertrekken vanuit Kusadasi, Izmir en Istanbul. Het aantal lokale toeristen die voor een cruise kozen is vorig jaar gestegen tot 50 000. Turken verkiezen vooral warmere plaatsen om hun cruisevakanties door te brengen.

Cruiseschepen zijn qua comfort en service evenwaardig aan 5-sterrenhotels. Toeristische diensten, havens bezoeken en shoppen in het comfort van een 5-sterrenhotel is een grote factor van aantrekking voor cruisetoeristen. Passagiers hebben de mogelijkheid om verschillende steden en landen in een korte tijd te bezoeken in luxe.

Goedkope en kwaliteitsvolle vakantiemogelijkheden vooral op korte reizen en de vele verschillende cruiseopties voor elke soort toerist en vakantie zorgen voor een steeds groeiende vraag voor cruises.

Sabah