Eylem Yasa, de terrorist die verantwoordelijk was voor de aanslag waarbij 6 politieagenten en 6 burgers omkwamen in Vezneciler, Istanbul, is begraven in Diyarbakir.

Tijdens de aanslag op 7 juni in Vezneciler, Istanbul, hebben 6 politieagenten en 6 burgers hun leven verloren. Het stoffelijk overschot van de levende bom, Eylem Yasa, arriveerde gisteren in Diyarbakir.

De begrafeniswagen van de stad Diyarbakir werd beveiligd door de politie tijdens de rit naar de Yenikoy Mezarligi begraafplaats. Het begrafenisgebed werd bijgewoond door de HDP-covoorzitters van de gemeente Kayapinar, Fatma Arsimet en Mehmet Ali Aydin, HDP-covoorzitters van de gemeente Baglar, Esref Guler en Birsen Kaya Akat, HDP-voorzitter van de stad Diyarbakir, Gulsen Ozer en door leden van de DBP.

57624411c03c0e30a06468a6

Terreurvlag

Op de doodskist van de terrorist werd de vlag van de terreurgroep PKK gehangen. Na het begrafenisgebed werd de terrorist begraven met slogans van vrouwen.

Fatma Arsimet, de HDP-covoorzitter van de gemeente Kayapinar, werd gezien tijdens het dragen van de doodskist van de terrorist. Het lichaam van de levende bom, Yasa, werd begraven.

Hurriyet