De Turkse president Recep Tayip Erdogan zei op 19 juni dat het hem zeer had geraakt dat Seoglu Lee, de Zuid Koreaanse eigenaar van de Velvet IndieGround record shop, zijn zaak moest sluiten nadat deze op 17 juni werd aangevallen.

“Ik was vooral bedroefd voor het leed dat deze Koreaanse shop bezitter werd aangedaan door deze onaangename aanval. Diegenen die geweld hebben gebruikt tegen de eigenaar van de platenwinkel hebben gereageerd op een ondemocratische manier en hebben onze gastvrijheid overschaduwt met hun aanval”, aldus de President tijdens een iftar avondmaal in aanwezigheid van tal van artiesten in het Huber Palace, gelegen in Tarabya district in Istanbul.

Een groep van 20 agressievelingen gewapend met stokken en flessen vielen de shop aan terwijl er tal van aanwezigen de release van het laatste album van Radioheat “ A Moon Shaped Pool “ bij woonden.

Lee opende zijn platenwinkel in het Beyoglu district vorig jaar. Met tranen in de ogen sloot hij de dag na de aanval zijn platenwinkel. “Muziek komt eerst was mijn motto bij de opening van mijn zaak “zei Lee in een interview met Bant Mag.

Hurriyet