Minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft onlangs aangekondigd dat Turkije en Oekraïne een overeenkomst hebben bereikt, waarbij burgers uit beide landen op vakantie kunnen, zonder een paspoort en enkel en alleen in het bezit moeten zijn van een geldige identiteitskaart.

“Wij willen het aantal van wederkerige bezoeken en toeristen verhogen. Wij willen dat het contact tussen onze burgers verbetert. Ten einde dit te bereiken, hebben wij overeengekomen als enige vereiste, het bezit van een identiteitskaart vereist is om in en uit te reizen naar beide landen,” verklaarde hij.

Gestegen met 50%

Çavuşoğlu merkte ook op dat het aantal toeristen van Oekraïne gestegen was met 50% en dat Turkije tevreden was om meer dan 1 miljoen Oekraïners welkom te heten.

“Ik betuig mijn dank aan Oekraïne en het Oekraïense volk. Vorig jaar is het aantal toeristen gestegen met 50 %. Wij waren zeer tevreden om de gastheer te zijn van 1.25 miljoen Oekraïense toeristen in ons land,” vertelde hij.

1 miljoen bezoekers

In de vroege zomer van 2016 had de Oekraïense toeristen sector voorspeld dat het aantal van toeristen naar Turkije boven de 1 miljoen zou reiken, indien de prijzen niet overdreven zouden worden opgedreven.

“Het volk van Oekraïne wordt dezer dagen niet hoog verloond voor haar arbeid. Na de economische crisis, zijn de lonen gezakt naar 200 dollar (187 euro). Vorig jaar waren er 749.000 Oekraïners die Turkije gingen bezoeken. Dit aantal kan 1 miljoen bereiken, indien de prijzen niet abnormaal verhoogd worden,” verklaarde de voorzitter van de Vereniging van de Toeristische Ondernemers van Oekraïne, Aleksandr Novikovsky in juni 2016.

Hurriyet