Istanbul zal beginnen met de bouw van drie artificiële eilanden die allen in het licht zullen staan van de watersport aan de kust, dit nabij de Pendik-wijk aan de zijde van de kust.

De eilanden zullen gebouwd worden tussen de haven en het scheepswerf en zal een oppervlakte krijgen van 603.500 m². Ze worden dan ook ingericht voor sportactiviteiten, stranden, zeilen, recreatie, horeca, parken en fietsroutes.

Alle bruggen samen genomen die de eilanden onder elkaar en het vasteland verbinden, zullen een lengte van 7.4 km hebben. Het Aziatische deel van Istanbul is één van de snelst ontwikkelende delen van Turkije. De regio is veranderd van een rustige zeestad naar een bruisende gebied op vlak van handel en industrie. En dit op minder dan een decennium. De groei heeft ze hoofdzakelijk te danken aan het Sabiha Gökçen vliegveld die gelegen is in de streek en die operatief werd in 2001.

Metrolijn

De Kadıköy, metrolijn, werd onlangs verlengd naar Pendik en zal verder uitgebreid worden zodanig het Sabiha Gökçen vliegveld te bereiken eind 2017. Wanneer ze compleet afgewerkt wordt, zal de metrolijn ook haltes houden nabij de eilanden.

Sabah, Hurriyet