Dorpelingen in het Turkse Tokat hebben AKP-politici de toegang tot hun dorp “ontzegd” omdat zij geen diensten zouden kunnen ontvangen.

Ze hebben een bord opgehangen om het verbod bekend te maken, waarop staat dat Erdoğan de enige persoon van de AKP is die binnen mag komen.

Inwoners van de noordelijke provincie Tokat hebben politici van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) de toegang tot hun dorp “ontzegd”, omdat zij geen diensten zouden kunnen ontvangen.

De dorpelingen zeiden dat de enige AKP politicus die binnen mag komen, president Recep Tayyip Erdoğan is.

In een gesprek met het dagblad Cumhuriyet merkte het dorpshoofd van Çamağzı, Mustafa Keskin, op dat ze de afgelopen drie jaar geen diensten hebben kunnen ontvangen.

“Moet ik iemands man zijn om diensten te krijgen? We zijn overgeschakeld op landbouw zonder water. We accepteren hier geen enkele AKP politicus,” zei Keskin, terwijl hij een bord ophing dat het verbod verklaarde.

“Onze velden zijn verbrand door de droogte. We kunnen onze velden niet besproeien. Ik heb dit overgebracht aan de wetgevers, maar niemand heeft er iets aan gedaan,” voegde hij eraan toe.

Keskin zei dat de dorpelingen afgevaardigden willen die zich bekommeren om de problemen van de mensen: “We zijn het zat.”

“We hebben ons de afgelopen drie jaar verzet, maar nu zijn we op het punt gekomen dat we in opstand komen. We accepteren niemand van de AKP, behalve de Chef,” zei hij, verwijzend naar de bijnaam van Erdoğan.

“We zullen er nog eens over nadenken om op de AKP te stemmen,” voegde Keskin eraan toe.

Bron: Hürriyet