Foto: Turken vieren overwinning van Recep Tayyip Erdoğan

Een procureur in België eiste gisteren een werkstraf van 46 uur voor een Genkenaar met Turkse roots omdat hij politieagenten uitschold voor ‘hoerenzonen’ en ‘fascisten’. Dat schrijft een Belgische krant.

“Daar klopt niets van, ik moet een voorbeeld zijn voor mijn kind”, ontkende de man met klem voor de rechter.

Op 24 juni 2018 vierde de Turkse gemeenschap in Genk, een stad in de Belgische provincie Limburg, de winst van Recep Tayyip Erdoğan tijdens de verkiezingen.

Om alles zonder problemen te laten verlopen, was ook de politie aanwezig. Tijdens hun dienst zagen de politieagenten hoe een groepje fietsers enkele overtredingen maakte. De politieagenten hielden de jongeren tegen om hen aan te spreken op hun attitude.

Foto: Belgische Turken kwamen in Genk op straat om de overwinning van Erdoğan te vieren

“Meneer [de verdachte] zag dat gebeuren en wou zich per se moeien”, aldus de advocaat van de 2 politieagenten die zich burgerlijke partij stellen.

“Hij zette mensen aan tot agressie waardoor mijn cliënten [de 2 politieagenten] plots omsingeld werden. Die man maakte hen vervolgens uit voor hoerenzonen, vuile Belgen en fascisten.” De advocaat van de politiemannen vraagt een schadevergoeding van 250 euro elk.

Ontkenning verhaal

De procureur volgde het betoog en vorderde een werkstraf van 46 uur en een geldboete van 1.200 euro. Toch ontkent de Genkenaar het verhaal. “Ik heb respect voor iedereen”.

“Die jongen op de fiets was mijn familielid. Ik ben rustig gestopt om te vragen wat er gebeurde. Ik had mijn eigen zoon bij mij. Ik heb niemand verbaal aangevallen. Ik moet een voorbeeld zijn voor mijn kinderen.”

De man was wel akkoord om een werkstraf uit te voeren, maar zei dat hij geen schadevergoeding kon betalen aan de twee agenten. “Daar heb ik het geld niet voor. Ik ben deels invalide door een depressie.” Het vonnis volgt begin volgende maand.

Bron: TT