Foto: Het gebouw van TRT Deutsch in Berlijn

Volgens Kaan Elbir, hoofdredacteur van TRT Deutsch, kreeg zijn redactie afgelopen vrijdag voor de tweede keer een dreigbrief van een racistische groepering. TRT Deutsch is een Turkstalige online zender die recent in Berlijn begon met haar uitzendingen.

Aan Anadolu Agency (AA) vertelde Elbir dat de 2 brieven afkomstig zijn van de Prinz Eugen-groep. Deze racistische groep gebruikt dezelfde naam als een groep SS-officieren uit de Naziperiode. De tweede brief zou de islam beledigen en bedreigingen bevatten aan het adres van president Recep Tayyip Erdogan.

Toen de brief vrijdagochtend kwam, contacteerde de redactie onmiddellijk de politie die de bedreigingen onderzoekt. Medewerkers van TRT Deutsch zeggen zich niet te laten intimideren door de brieven. Ze blijven hun journalistieke werk tegen alle vormen van racisme en tegen alle rechtsextremistische terreur resoluut verderzetten.

De eerste brief van de Prinz Eugen-groep kwam op 17 maart. “Blijf jullie moskeeën maar bouwen. Zo is er genoeg plek voor onze varkens. Ga wel weg uit Berlijn”, stond er te lezen. Niet alleen TRT Deutsch is het doelwit van de groep.

In december was de Ditib-moskee in Duisburg ook al slachtoffer. De moskee kreeg een gelijkaardige brief, met hetzelfde logo en dezelfde  racistische bedreigingen. Toch is het niet duidelijk of de Prinz Eugen-groep echt een georganiseerde extreemrechtse groep is.

K.L.

(Bron: Daily Sabah)