De transfer van luchthavenactiviteiten tussen Atatürk Airport en de gloednieuwe Istanbul Airport zal op 5 april van start gaan.

Eerder werd aangekondigd dat de nieuwe luchthaven volledig operationeel zou zijn vanaf 31 december 2018. De datum voor de verhuizing van de activiteiten werd echter uitgesteld tot 3 maart.

De verhuizing begint op 5 april (3.00 uur lokale tijd) en zal exact 45 uur later worden afgerond (7 april 12:00).

Tijdens de transferperiode zullen beide luchthavens alleen beschikbaar zijn voor vluchten van basismaatschappijen. De luchthavens zullen ook op een gemeenschappelijke beperkte capaciteit draaien van 35 aankomsten en 35 vertrekken per uur.

Na de transfer zal Atatürk Airport niet meer worden gebruikt voor binnenlandse en internationale commerciële vluchten. De luchthaven blijft uitsluitend beschikbaar voor vracht, onderhoud, algemene luchtvaart, luchttaxi’s, zakenvluchten, staatsluchtvaartuigen en andere vluchten die door de luchthavenautoriteit zijn toegestaan (DHMİ).

Istanbul Airport die voor een deel werd geopend op 26 oktober, heeft het potentieel om jaarlijks 90 miljoen passagiers te vervoeren. Dit cijfers zal stijgen tot zo’n 200 miljoen eens dat de tweede fase van de bouw wordt afgerond in 2023.

Vanuit de nieuwe luchthaven zullen er vluchten vertrekken naar zo’n 350 verschillende bestemmingen over heel de wereld.

Hurriyet

O.A.