Idris Elba

Idris Elba heeft zich aangesloten bij de groeiende oproepen om het “bloedvergieten in Palestina te stoppen” te midden van het groeiende Israëlisch geweld jegens Palestijnse burgers.

Volgens Palestijnse gezondheidsfunctionarissen zijn in Gaza ten minste 139 mensen omgekomen, onder wie 39 kinderen, en aan Israëlische zijde acht. Israël heeft gewaarschuwd dat het een staakt-het-vuren pas in overweging zal nemen als er “totale rust op lange termijn” is, terwijl het Gaza blijft bombarderen met luchtaanvallen.

Te midden van de verwoestingen heeft Idris zich over de situatie uitgesproken en aangedrongen op een interventie.

Er gaan op dit moment te veel levens verloren om ons er niet bewust van te zijn,’ schreef de Luther-acteur in een bericht op zijn Instagram-pagina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Idris Elba (@idriselba)

‘Het is de wreedheid en het bloedvergieten dat me ertoe heeft gedwongen om bezorgdheid te uiten. HET MOET STOPPEN, er moet meer ingegrepen worden voordat er nog meer mensen sterven.

We weten dat de kracht van mensen verandering kan brengen en we moeten ons uitspreken in de naam van vrede, in de naam van degenen die al levens hebben verloren. STOP het bloedvergieten in #Palestina’.

Idris is de laatste ster die zich op sociale media uitspreekt over het conflict, met Rihanna, Zayn Malik, en modellen Bella en Gigi Hadid die vrede eisen.

In een post op haar Instagram, die tot nu toe al meer dan 1 miljoen likes heeft opgeleverd, vertelde Rihanna haar fans: “Mijn hart breekt met het geweld dat ik zie tussen Israël en Palestina! Ik kan het niet verdragen om het te zien!

Onschuldige Israëlische en Palestijnse kinderen verstoppen zich in bomschuilkelders, alleen al in Gaza zijn meer dan 40 levens verloren gegaan, waarvan minstens 13 ook onschuldige kinderen waren! Er moet een soort van oplossing komen! We zien helaas hoe onschuldige mensen het slachtoffer worden van begrippen die door de regering en extremisten in stand worden gehouden en deze cyclus moet worden doorbroken! [sic].

Ze voegde het bijschrift toe: ‘Ik sta achter de mensheid! This ain’t it y’all!

Vijandelijkheden tussen Israël en Hamas escaleerden waarbij elke partij een reeks luchtbombardementen lanceerde in enkele van de ergste gewelddadigheden in de regio sinds 2014.

Bron: Twitter