Mark Ruffalo

Een bekende ster uit de Marvel-franchise zei dat het tijd is voor sancties tegen Israël om de Palestijnen te bevrijden.

“Sancties tegen Zuid-Afrika hielpen zijn zwarte volk te bevrijden – het is tijd voor sancties tegen Israël om de Palestijnen te bevrijden. Sluit je aan bij de oproep,” schreef Mark Ruffalo dinsdag laat op Twitter.

Ruffalo, bekend van verschillende Hollywood-rollen, waaronder de Hulk, schreef:

“1.500 Palestijnen worden verdreven in #Jeruzalem. 200 demonstranten zijn gewond geraakt. 9 kinderen zijn gedood,” en gebruikte de hashtag SheikhJarrah — de Oost-Jeruzalemse wijk waar Palestijnen uit hun huizen worden verdreven.

Ruffalo deelde ook een link voor een petitie, “Save Palestinian homes in Jerusalem”, die gericht is aan “US Secretary of State Blinken, Foreign Ministers, Parliamentarians and Heads of State.”

De petitie luidt: “De behandeling van het Palestijnse volk is een smet geworden op het geweten van de wereld. Het is tijd voor de wereld om op te staan en te handelen, om sancties op te leggen aan belangrijke Israëlische industrieën totdat de Palestijnen volledige en gelijke burgerrechten krijgen. Wij doen een beroep op u voor moreel leiderschap en actie om levens te redden.”

Er wordt gestreefd naar 2 miljoen handtekeningen en de petitie heeft er al meer dan 1,7 miljoen bereikt.

Het Israëlische geweld in Jeruzalem vormde de aanleiding voor het jongste offensief tegen de Gazastrook, dat eind maandag begon.

Het Palestijnse dodental als gevolg van de Israëlische aanvallen is volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid opgelopen tot 56. Ten minste 335 anderen zijn gewond geraakt.

Bij raketaanvallen van Hamas zijn vijf Israëli’s gedood en 45 gewond geraakt.

De spanningen lopen sinds vorige week hoog op nadat een Israëlische rechtbank de uitzetting van Palestijnse families uit de Sheikh Jarrah-wijk in Oost-Jeruzalem gelastte.

Bron: AA