Bent u nog op zoek naar een geschenk voor u wederhelft op Valentijn? Geen angst, de redactie staat u bij met onze eigen top 7 hotels voor een uiterst romantische en onvergetelijke Valentijnsdag.

 

1. Heilig Huisje, Ürgüp

Het 250 jaar oude hotel, dat ooit eigendom was van een Griekse aristocraat, is compleet uit steen gebouwd. De architecturale sfeer zal u katapulteren naar de middeleeuwen. Het hotel telt 20 suites en elke kamer heeft haar eigen naam en thema. Zo is er de ‘Oude Kapel’, die in het verleden in gebruik genomen werd als kapel voor private erediensten. Of de ‘Anka’s Rustplaats’, een kamer waar het goudgekleurde bed geplaatst is onder een standbeeld dat uit steen is gekorven. ‘De Koning’ en ‘De Sultan’ suite zijn echter de meest befaamde kamers. De maaltijden worden u altijd geserveerd met antieke kaarsen en zilverbestek, zoals dat het gebruik was in de middeleeuwen bij de mensen van adel. Een Valentijn die door geen van beiden snel vergeten zal worden.

 

2. Museum Hotel, Üçhisar

Het hotel telt 30 kamers en heeft sinds haar oprichting al meerdere prijzen ontvangen voor haar veelzijdigheid en haar uniek concept. Vanwege de locatie krijgt u een prachtig panoramisch uitzicht over de hele streek, vanuit alle kamers, het restaurant, terras en alle bars. Elke ruimte is op zichzelf genomen uniek en lijkt op geen ander in het hotel. Bovendien zijn deze telkens gedecoreerd met prijsloze antiquiteiten en creëren zij een warme sfeer. Er is een groot aanbod aan activiteiten die u samen met uw partner kan doen. De ecologische tuin bijvoorbeeld is een ‘must see’ en ‘must do’ activiteit. U kan er ongestoord pure vruchten en groenten plukken en proeven.

3. Schoenveter Huis, Göreme

Een verzameling van 5 huizen met 23 verschillende kamers. Het Schoenveter Huis was oorspronkelijk een private residentie, totdat het omgetoverd werd tot een hotel in 1999. Het merendeel van de kamers werden gebouwd uit vulkanisch gesteente, de anderen zijn ingericht met lokale stenen. Er is een mooi buitenzwembad en het terras geeft uitzicht op Göreme. De prijzen van de kamers zijn zodanig gericht dat ze in elk budget kunnen passen. In het hotel zelf is het personeel afkomstig uit de streek, zodat zij u de beste plekjes kunnen aanwijzen om samen op avontuur te gaan met uw wederhelft.

4. Speciale Kelebek Hotel, Göreme

De “reizigers keuze prijs” winnaar van 2017 biedt u adembenemende uitzichten over Cappadocië. Het hotel begon als een toevluchtsoord voor backpackers en bloemde uit tot een luxe hotel. Zij biedt u romantische open haarden aan in elke suite. De mooie rozentuinen, buitenzwembaden, traditionele hamams en het restaurant waar men lokale gerechten serveert, staan paraat voor u wanneer u terugkomt na een lange romantische wandeling door Cappadocië.

 

5. Yunak Evleri, Ürgüp

Een verzameling van oude Griekse herenhuizen van de 19e eeuw die allen uit steen zijn gebouwd. Dit wonderbaarlijk hotel stelt veel romantische attributen ter beschikking voor haar gasten. Zo zijn er de vele knusse picknickplaatsen, waar u kan dineren en samen de zonsondergang bewonderen. Hetzelfde wordt u aangeboden op de vele terrassen die het hotelcomplex rijk is. Blijft u liever op uw kamer, geen probleem, dan wordt uw maaltijd op het bed geserveerd.

 

6. Gamirasu Hotel, Ürgüp

Middenin een vredig dorp, staat een hotel dat in het verleden, door de rustgevende omgeving, diende als meditatieplaats voor monniken. Het hotel dat ingericht is in Romeinse stijl, won de “reizigers keuze prijs” in 2016. Door haar ideale ligging is een romantisch uitzicht op de vallei gegarandeerd.

 

7. Selçuklu Evi Hotel, Ürgüp

Het herenhuis combineert als stijl een mix van oud en modern. Het imposante herenhuis heeft 20 uitgebreid gedecoreerde kamers die elk uitzicht geven op de binnentuin en tegelijk een panoramisch zicht van het dorpje en de vallei. De meest romantische gerechten zullen u geserveerd worden door de lokale chef-koks voor Valentijn.