Geen bevestigde besmetting met coronavirus in Turkije, land biedt mogelijkheden om veilig te reizen

Wereldwijd vinden toeristen het steeds belangrijker dat hun gewenste bestemming vrij is van het nieuwe coronavirus dat COVID-19 veroorzaakt. Dat maakt Turkije volgens bezoekers van het land een betrouwbare bestemming.

Tot nu toe zijn er nog geen besmettingen met COVID-19 gemeld en het land doet er alles aan om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zo vertelde de Filipijnse toerist Nicole aan Demirören Agency dat dit de reden was waarom ze 3 dagen geleden besloten had om naar Istanbul te gaan.

“Ik merk dat Turkije heel alert is voor het virus, wat het land een veilige plek maakt. Ik vind het hier plezierig. Ik hoop dat Turkije gespaard blijft van het coronavirus zodat veel mensen hier op bezoek kunnen komen.”

Veilige plek

Muhammad uit Pakistan kwam 3 dagen geleden toe in Istanbul. Hij wil er een week blijven omdat hij Turkije ook ziet als een veilige plek om met vakantie te gaan. Een groep toeristen uit Moskou wilde eerst naar Venetië, maar besloot omwille van het coronavirus de plannen aan te passen en naar Turkije te gaan. De groep is al 4 dagen in Istanbul en wil iedereen aanraden Turkije te bezoeken. Ook een Albanese vrouw vertrouwt erop dat de Turkse overheid in staat is om de bevolking tegen het virus te beschermen.

Gevrijwaard van virus

Intussen zijn er ook veel mensen die van mening zijn dat het virus hun leven niet mag beïnvloeden, zolang ze maar extra op hun persoonlijke hygiëne letten. Zo vindt de Duitse toerist Jamal niet dat het virus zijn plannen veranderd heeft. “Als je je handen goed wast, en de juiste zeep gebruikt, kan er niets gebeuren.” Ook Nicky Kelvin, verantwoordelijk voor de inhoud van de Britse website Expres.co.uk erkent dat Turkije tot nu toe gevrijwaard is van het virus.

Lombardije

Italië is het Europese land dat het zwaarst door het virus getroffen is. Op zondag kondigde de Italiaanse overheid dat de Noordelijke regio’s in quarantaine worden gehouden. Dat veroorzaakte chaos onder toeristen en zorgt ervoor dat een kwart van de Italiaanse bevolking, ongeveer 16 miljoen mensen, geïsoleerd is in een poging verdere verspreiding tegen te gaan. Het gaat over de regio Lombardije en minstens 14 aangrenzende provincies. Dit is het welvarendste deel van het land.

Lombardije, Italië

De beslissing kwam er nadat zondag bekend werd gemaakt dat er op 1 dag tijd 133 mensen bezweken aan het virus, met een totale dodentol van 366. Op dit moment zijn 7.375 Italianen besmet. De ongewone maatregelen blijven zeker van kracht tot 3 april.

De uitbraak van COVID-19 startte eind vorig jaar in de Centrale Chinese provincie Hubei. Sindsdien zijn wereldwijd al meer dan 3.500 mensen aan het virus bezweken. Dat gebeurde vooral in China, maar ook in andere landen stijgt het aantal doden snel, vooral in Iran en . Ook verspreidt het virus zich zeer snel in Zuid-Korea.

K.L.

(Bron: Daily Sabah)