Toeristen uit Vianen: "Geen moment getwijfeld om te komen.

Door recente aanslagen en aanhoudende terreurdreiging blijven toeristen weg uit Turkije. Hotels en resorts waar het normaal druk is, liggen er rustig bij. “We hoeven geen handdoeken neer te leggen”, grapt een toeriste uit Vianen.

Door de bomaanslagen, ruzie met Rusland en de spanningen met de Turkse regering is het aantal mensen dat op vakantie gaat in Turkije enorm gedaald. Vorig jaar gingen er in april nog 2,43 miljoen toeristen naar Turkije, dit jaar nog maar 1,75 miljoen. Dat is een daling van 28 procent. Ook nu, vlak voor het hoogseizoen, is het rustig in de toeristische gebieden van het land.

antalya3

‘Geen moment getwijfeld’

Correspondent Marloes de Koning sprak in Antalya met een aantal Nederlandse toeristen die zich niet lieten tegenhouden door mogelijk terrorisme. “Ik heb geen moment getwijfeld om te gaan”, zegt Henk Breewold uit Hattem. “We hebben hier geen last van terreurdreiging. Als je nu naar Spanje of Italië gaat, is de kans op een aanslag net zo groot denk ik.

antalya2

Ook John van Golde uit Maastricht merkt niks van een verhoogde terreurdreiging. “Wij vieren hier gewoon vakantie en het is geweldig. Wij komen al 18 jaar in Turkije. We merken niks van extra bewaking in het hotel of ergens anders. Je kan gewoon je gang gaan.”

Situatie overdreven

Volgens Van Golde wordt de situatie in Turkije overtrokken. “Ik denk dat de media in Nederland overdrijven. Ik zou zeggen: kom gewoon naar Turkije. Je merkt helemaal niets. Thuis kan er ook een gek met een bom zijn. Daar ga ik ook niet wakker van liggen. Ik geniet gewoon van de vakantie hier.”

rtlnieuws.nl