Jenna Smith was drie weken met vrienden in Turkije geweest en zou volgende week naar huis terugkeren.

Een Britse verzorgster is zondag overleden nadat ze tijdens haar vakantie in Turkije van een balkon op de zevende verdieping was gevallen, zo heeft haar familie laten weten.

Jenna Smith was drie weken met vrienden in Turkije geweest en zou volgende week naar huis terugkeren.

Tragisch genoeg zei de familie van de 34-jarige dat ze van de ambassade van Turkije te horen kregen dat ze zondag was overleden nadat ze van een balkon was gevallen en dat ze wachten op meer informatie over de omstandigheden.

Volgens een Facebook post van haar zus Daniella, zei Jenna in het Dream Homes Sitesi Alanya appartementencomplex in Alanya, aan de centrale mediterrane kust van Turkije (ook bekend als de Turkse Rivièra).

Haar twee broers zijn vandaag naar het land gevlogen om met de Turkse autoriteiten te spreken om meer informatie te krijgen over de dood van hun zus.

Hayley Weston, een vriendin van de familie die de 34-jarige al vanaf haar vijfde jaar kent, beschreef Jenna als “sprankelend” en “liefdevol”.

Ze zei dat Jenna populair was bij haar vrienden, een ‘liefdevolle’ verzorgster was die in verschillende verzorgingshuizen had gewerkt, en erg op familie was gericht.

Volgens een Facebook-post van haar zus Daniella, verbleef Jenna in het appartementencomplex Dream Homes Sitesi Alanya in Alanya, aan de centrale mediterrane kust van Turkije (foto)

Hayley, 28, zei: “Jenna was geliefd, sprankelend, een echt gelukkig meisje. Ze was spraakzaam en had veel vrienden. Jenna was populair, ze had verschillende vrienden maar had altijd nieuwe vrienden omdat ze zo extravert was.

‘Ze was doodlief, ze had een hart van goud en zou alles voor iedereen doen. Jenna werd opgevoed door haar oma en opa, dus ze zorgde voor hen omdat haar moeder op jonge leeftijd was overleden.’

Hayley voegde eraan toe: “Haar hoofdberoep was verzorgster en ze werkte in verschillende verzorgingshuizen. Dat was ze gewoon, dat was haar liefdevolle aard.

De 28-jarige heeft nu een GoFundMe-pagina opgezet om Jenna’s familie te helpen met de begrafeniskosten en het thuisbrengen van de 34-jarige uit Turkije.

Op de fondsenwervingspagina schrijft Hayley: ‘Zoals je je kunt voorstellen, is iedereen er helemaal kapot van en ik wilde de druk van hen afnemen, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten.

Als iemand een donatie kan missen, zal dat zeer gewaardeerd worden en ik weet dat ze meer dan dankbaar zullen zijn. Geen enkele familie zou dit moeten meemaken…’

Om te doneren aan Hayley’s GoFundMe pagina om Jenna’s familie te helpen, kunt u hier terecht. Om te doneren aan Ste Pilson en Dean Ashton’s GoFundMe pagina, ga naar hier.

Bron: Nederlandse media