Turkije verwacht zo een 3 miljoen Britse toeristen in Turkije voor het einde van 2018. Dat zegt de Britse Ambassadeur voor Turkije Dominick Chilcott.

De Ambassadeur bezocht recent de Gouverneur van Antalya op zijn bureau in Antalya. Chilcott geeft aan dat hij een recordaantal Britse toeristen verwacht in Turkije.

Chilcott in een interview met de staatsgeleide krant Anadolu Agency: “er speelt zich een duidelijke en snelle comeback af betreffende het aantal Britten die voor Turkije kiezen als vakantiebestemming.”

Toeristen kiezen Antalya

Opvallend: heel wat toeristen kiezen voor Antalya. En dit vooral om twee redenen. Ten eerste het natuurschoon in de omgeving. En ten tweede, en dit is wellicht nog belangrijker dan de eerste reden, heeft de provincie Antalya een veilig imago.

Chilcott geeft aan dat hij zijn uiterste best zal doen Antalya en Turkije te promoten als toeristische bestemming.

Karaloglu benadrukt dat Antalya een belangrijke rol speelt in de toeristische sector van Turkije en dat de veiligheid steeds een prioriteit is en ook zal blijven naar de toekomst toe.

Karaloglu: “De terugkeer van het toerisme naar onze streken is een enorm goede zaak voor ons. In recente jaren kozen de meeste Britse toeristen voor vakanties aan de Egeïsche Kust. Vandaag merken we een nieuwe trend op: Britse toeristen kiezen weer steeds vaker voor de kust van Antalya.”

Hurriyet