Een Turkse rechtbank heeft gezegd dat het lichaam van de legendarische gewichtheffer Naim Süleymanoğlu moet worden opgegraven om zo een vaderschapstest te kunnen uitvoeren.

Het hof beval de extractie van de DNA-monsters nadat Sekai Mori, een Japans staatsburger, beweerde dat de Olympische goudenmedaillewinnaar haar biologische vader was. Sekai Mori won de rechtszaak en zal weldra weten of Süleymanoğlu al dan niet haar biologische vader is. De legendarische gewichtheffer overleed vorig jaar op 50-jarige leeftijd.

Ondertussen heeft de advocaat van Süleymanoğlu’s dochters, Aziz Demir, gezegd dat de rechtszaak opgezet spel is om geld af te troggelen van de familie. De 27-jarige Mori beweerde dat de Turkse gewichtheffer een affaire had met haar moeder die journaliste was tijdens de Olympische Spelen van Seoel in 1988.

Demir zei tegen Anadolu Agency (AA) dat de familie van Süleymanoğlu tegen de opgraving is en dat het proces een poging is om een deel van Süleymanoğlu’s erfenis te kunnen claimen.

Süleymanoğlu, een van de bekendste sportfiguren in de geschiedenis van Turkije, overleed vorig jaar in november aan leverfalen.

Naim Süleymanoğlu, die ook wel “kleine hercules” werd genoemd, won drie keer Olympisch goud had meerdere Olympische records op zijn naam.

Sabah

O.A.