De Japanse dochter van de legendarische Turkse gewichtheffer Naim Süleymanoğlu, is eindelijk teruggevonden. Na het overlijden van de sporticoon vorige maand begon zijn familie met een nieuwe zoekactie om ervoor te zorgen dat het meisje haar deel van de erfenis ontvangt.

Süleymanoğlu droomde er altijd van om zijn Japanse dochter ooit terug te vinden. Habertürk daily meldde dat zijn familie na een week zoeken al prijs had en eindelijk in contact kon komen met Naomi.

In het verslag wordt aangegeven dat Naomi niet wilde dat haar foto’s gepubliceerd zouden worden. In plaats daarvan zal ze binnenkort naar Turkije komen om kennis te maken met haar verloren familieleden.

Geboren in Ankara

Naomi werd in 1991 geboren in Ankara. Haar moeder, Kyoko Mori, was als journaliste actief op de Olympische Spelen van 1988 in Seoul waar Süleymanoğlu aan deel nam. De twee ontmoetten elkaar daar en werden verliefd.

Kyoko kwam naar verluidt samen met Süleymanoğlu naar Turkije en beviel in het Zekai Tahir Burak Büyük ziekenhuis. Volgens bronnen verliet ze Turkije in 1993 en kwam ze in 1994 terug samen met haar dochter om contact op te zoeken met de vader van haar dochter. Ze liet een briefje achter waarop stond dat ze in Ankara was met hun dochter en vroeg Süleymanoğlu om haar te bellen.

Boodschap

Tragisch genoeg kreeg Süleymanoğlu deze boodschap nooit te zien. Het berichtje werd onderschept en vernietigd door zijn toenmalige partner. Kyoko Mori werd samen met haar dochter gedwongen om het land te verlaten zonder enig contact te hebben gehad met Süleymanoğlu. De krachtpatser ontdekte jaren later wat zijn ex-partner had gedaan en probeerde tot aan zijn dood contact op te nemen met Mori en zijn dochter.

Naim Süleymanoğlu was een in Bulgarije geboren Turkse gewichtheffer. Hij werd geboren als Naim Suleimanov. Süleymanoğlu won 3 Olympische kampioenschappen, 7 wereldkampioenschappen en 6 Europese kampioenschappen. Daarnaast brak de 147 centimeter lange Turk 46 keer een wereldrecord.

Sabah