Terrorist Salah Abdeslam is opgepakt bij huiszoekingen in Molenbeek. Hij leeft nog maar is gewond.

Eerder vandaag raakte bekend dat vingerafdrukken en dna van Salah Abdeslam waren gevonden in het appartement in Vorst waar eerder deze week werd geschoten.
Enkele uren nadat die nieuwe informatie aan het licht kwam, vinden in Molenbeek een nieuwe huiszoekingen plaats. Daarbij werd terrorist Abdeslam opgepakt. Hij is gewond geraakt. Er is ook nog een andere persoon gewond geraakt.

Salah Abdeslam is een van de meest gezochte terroristen in Europa, hij was samen met zijn broer Brahim in november betrokken bij de bloedige aanslagen in Parijs. Brahim kwam toen om het leven.

Schuilnaam

Eerder op de dag sijpelden nog andere details binnen over de huiszoeking in Vorst dinsdag. Mohamed Belkaïd, de Algerijn die is gedood bij de inval in het appartement in Vorst, blijkt de man te zijn die schuilgaat achter de gezochte ‘Samir Bouzid’, bevestigen bronnen aan De Tijd. Hij is eerder al geïdentificeerd als één van de handlangers die vanuit ons land de aanslagen in Parijs coördineerden.

view (1)

Samen met nog een gezochte handlanger ‘Soufiane Kayal’ is hij al in september met Salah Abdeslam in de Hongaarse hoofdstad Boedapest geweest. Op 9 september zijn ze met Abdeslam gecontroleerd aan de grens tussen Hongarije en Oostenrijk aan boord van een gehuurde Mercedes.

Bron: Belga