Een 15-jarig kind en twee Turkse soldaten werden vrijdag slachtoffer van PKK-terreur nadat PKK-terroristen het vuur openden op Turkse veiligheidsdiensten in de noordwestelijke provincie Trabzon.

Een van de soldaten, sergeant-majoor Ferhat Gedik, bezweek aan zijn verwondingen en stierf in het ziekenhuis van Karadeniz. De andere soldaat overleefde het en wordt momenteel behandeld.

Bülbül, de tiener die werd neergeschoten toen hij de aanwezigheid van PKK-terroristen wou melden bij de politie, stierf ook in het ziekenhuis.

De PKK maakt gebruik van verschillende terroristische tactieken om hun doel, een ‘autonoom Koerdistan’, te bereiken.

De VS beweert dat de PYD en de PKK twee verschillende groeperingen zijn die geen band hebben met elkaar. Een Amerikaanse generaal heeft echter onlangs toegegeven dat hij de PKK heeft aangeraden haar naam te veranderen zodat Turkije milder zou zijn voor hen.

“Ik ben rechtstreeks in contact gekomen met deze mannen. Hun formele benaming, de YPG, is in ogen van de Turken hetzelfde als de PKK. Dus we hebben letterlijk tegen hen gezegd dat ze hun merk moet veranderen. Welke andere naam zouden jullie willen dragen? Diezelfde dag nog verklaarden ze dat ze de Syrische Democratische strijdmacht zijn,” zei generaal Raymond Thomas in juli.

De Amerikaanse generaal Raymond Thomas, bevelhebber van de Special Operations Command (SOCOM)

De VS blijft de PKK steunen doordat ze wapens leveren aan PYD-terroristen. Deze wapens eindigen uiteindelijk in handen van de YPG die een militaire tak van de PKK is.

Sabah