Terreurorganisatie PKK, wiens dagen geteld zijn in het Syrische Afrin, riep haar aanhangers op tot brute aanvallen in heel Europa, waaronder op Turkse ambassades, banken, defensiebedrijven, rechtbanken en politiebureaus.

De extreemlinkse terreurgroepering beloofde kort na de gedeeltelijke bevrijding van Afrin door het Turkse Leger en het Vrije Syrische Leger (FSA), dat verschillende Turkse instellingen, bedrijven, burgers, Europese banken en kantoren van grote Duitse politieke partijen, zouden worden aangevallen.

“Als niemand naar ons wil luisteren, zullen we elke stad in Europa in de as leggen. Wat er zal branden of hoe het zal branden maakt niet uit, Europa moet begrijpen dat we Afrin niet zullen laten vallen,” klonk het in een gezamenlijke verklaring van de terreurbeweging.

Aanhangers kregen de opdracht om ‘radicalere en meer georganiseerde aanvallen uit te voeren in het hart van het kapitalisme’. Turkse ambassades, de Unie van Europese Turkse Democraten (UETD), Turkse burgers, staatsinstellingen, gebouwen van regerende Duitse partijen zoals de SPD en de CDU, politiebureaus en rechtbanken zijn één voor één doelwit.

De Amerikaan Dean Parker, terrorist op vrijwillige basis bij terreurorganisatie YPG, schreef op zijn Twitteraccount dat elke Turkse diplomaat moet worden aangevallen en indien mogelijk in brand moet worden gestoken.

Sabah