´s Werelds grootste cruisebedrijven staan op het punt terug te keren naar Turkije. Dit zei Yusuf Öztürk, een voorzitter van de Kamer van Zeehandel van Istanbul, Marmara, de Egeïsche-, Mediterrane- en Zwarte Zeeregio´s (IMEAK).

“We hebben vergaderd met de managers van grote cruisebedrijven tijdens de Seatrade Cruise Global Fair, die plaatsvond in Lauderdale-Florida van 5-8 maart. We hadden veelbelovende discussies. De grote interesse in Turkije op de expo is een extra teken dat onze toerisme-industrie terug in opmars is. De managers van de cruisebedrijven zeiden dat Turkije een belangrijk land is en dat ze van plan zijn terug te keren naar Turkije,” aldus Öztürk, waaraan hij toevoegde dat de toekomst in de cruisesector erg goed is in de komende periode.

Kuşadası, Izmir en Antalya bij de eerste bestemmingen

Cruiseschepen van Norwegian Cruise Line zullen tweemaal aanmeren in de haven van Kuşadası in de Egeïsche provincie Aydin in het seizoen van 2018. Daarnaast zal het bedrijf 5 excursies naar dezelfde stad organiseren in 2019, volgens Öztürk.

MSC, een andere grote speler binnen de industrie, heeft Izmir en Antalya toegevoegd aan de plannen voor 2019.

Heropleving tegen 2020

“De president van Holland America Line zei dat ze plannen hebben voor Turkije in 2020,” zei Öztürk. Volgen Savaş Ercan, vicevoorzitter van de kamer en MSC-Turkije coördinator, zal de industrie een heropleving zien “zoals tijdens de goede oude dagen in 2020”.

Hurriyet