Bron: VTM

In de Antwerpse Stuivenbergwijk is vannacht een aanslag gepleegd met een granaat. Er vielen daarbij gelukkig geen gewonden. Het doelwit was het Turkse restaurant Mevlana. In de vijver van een park hebben medewerkers van de gemeente vanochtend een granaat gevonden. 

“Het incident deed zich voor om ongeveer 4u20 vannacht”, aldus de lokale politie van Antwerpen. “Er werd een handgranaat tot ontploffing gebracht. Er vielen geen gewonden maar er is schade aan de gevel van de zaak en enkele geparkeerde wagens. Op het ogenblik dat de granaat tot ontploffing werd gebracht, bevonden zich enkel nog de zaakvoerder en drie personeelsleden in de zaak. Gezien de zaak bezig was met afsluiting, waren er geen klanten meer aanwezig.”

Soortgelijke aanslagen

Er deden zich de afgelopen maanden verschillende soortgelijke aanslagen voor in Antwerpen. Wellicht kaderen die in het drugsmilieu. Volgens de politie heeft het restaurant op het eerste zicht nochtans geen link met het drugsmilieu.

Een van de bekendste eethuizen

Mevlana is één van de bekendste eethuizen in Antwerpen-Noord en heeft een uitstekende reputatie bij buurtbewoners. “In tegenstelling tot vele andere zaken hier rondom ons”, klinkt het bij een buurman. “Ik ben vannacht wakker geworden van een enorme knal. Ik ben net zoals vele andere buurtbewoners op straat gaan kijken. Daar lag het vol met rode schijfjes, van een ontplofte granaat”.

Bron: HLN