Syrische christenen roepen NBC op om publiek niet te misleiden

Na een vals rapport dat NBC uitbracht over operatie Vredeslente liet een groep Assyriërs weten dat er nul christenen gedood zijn.

 

Een van de oudste Christelijke minderheden, de Assyrische christenen, riepen de NBC zaterdagochtend op om geen valse informatie te verspreiden over operatie Vredesbron en het publiek niet te misleiden. De NBC citeerde een rapport waaruit bleek dat bij een Turkse aanval tegen een militie van de Assyrische militaire raad 2 christenen omgekomen zouden zijn.

Qamışlı, Syrië

In dat zelfde rapport werd Baderkhan Ahmad geciteerd, een Koerdisch-christelijke journalist die beweerde dat een christelijke moeder en haar kind zouden zijn overleden in de stad Qamishli in het Noordoosten van Syrië. De Internationale raad van Assyriërs liet via twitter weten dat tot nu toe tijdens operatie Vredesbron nog 0 christenen werden gedood. “Aan de media: controleer alstublieft uw bronnen, of citeer op zijn minst ook bronnen die niet bij de YPG horen. Verbeter uw artikels en misleid uw lezers en kijkers niet. Stop met onze mensen thuis bang te maken.”

Op woensdag lanceerde Turkije operatie Vredesbron. De bedoeling is om Noord-Syrië te bevrijden van terroristen en om daarmee de grenzen veilig te stellen. Turkije hoopt dat daardoor Syriërs veilig terug naar huis kunnen gaan en dat de territoriale integriteit van het land hersteld wordt. In het bijzonder viseert Ankara de PKK en de Syrische tak YPG.

De PKK voert al meer dan 30 jaar een terreurcampagne in Turkije. De groep staat in Turkije, de EU en de VS bekend als een terroristische organisatie. Bij het geweld kwamen al meer dan 40.000 mensen om het leven, ook vrouwen en kinderen.

(Bron: Anadolu Agency)