De Turkse celebrity  Dilan Polat die haar sprookjesleven met miljoenen volgers deelt, is in opspraak geraakt. Turkije raakt niet uitgepraat over de kwestie. Bekijk hier de beelden. 

Dilan Polat is een succesvolle zakenvrouw, ze runt meer dan 100 schoonheidssalons door heel het land. Daarnaast is ze ook een fenomeen op sociale media. Ze deelt bijna alles uit haar luxeleven.

“Zo doet ze er niet geheimzinnig over dat ze op een dag gemiddeld 750 duizend Turkse lira spendeert. Dat is omgerekend een slordige 25 duizend euro”, klinkt het.

Op Instagram plaatst ze veel video’s en foto’s van haar rijkdom, en de romantiek die ze beleeft met haar man.

“Op haar huwelijksverjaardag krijgt ze zomaar een vliegtuig als cadeau, die haar man voor haar huurt”.

“Al die luxe roept al langer vraagtekens op bij het Turkse publiek: waar komt al dat geld vandaan?”

Nu wordt ze op diezelfde sociale media beschuldigd van wanpraktijken. De meest opvallende beschuldiging is dat ze zich samen met haar man schuldig zou hebben gemaakt aan belastingontduiking en het witwassen van geld.

“Het is niet de eerste keer dat een bekendheid in Turkije wordt beschuldigd van zulke praktijken. Maar zij springt er toch uit met haar verhaal.”

Zelf ontkent de influenceer alle beschuldigingen in een video op haar sociale media. Ook zegt ze dat alle boekhouding netjes op orde is én dat ze enorm veel van de Turkse overheid houdt.

Dit is een reflex die je vaker ziet bij bekendheden in Turkije, die in opspraak komen en er onderuit proberen te komen.

“Ze zeggen dan vaak: ik houd van Turkije. Om zo aan te tonen dat ze een voorbeeldfiguur zijn voor de samenleving.”

Anders aan deze discussie is dat het zich afspeelt op sociale media. Dat zorgt ervoor dat ook veel mensen zich gaan bemoeien met haar financiën.

Het is de vraag hoe het gaat aflopen: komt er een einde aan haar sprookjesverhaal? Of komt ze ermee weg. Het verleden leert dat sommige bekendheden daar wel in zijn geslaagd.

Bron: Turkse media