Onlangs pleegde de gepensioneerde imam Muhammed Şahin zelfmoord in zijn huis in de Turkse provincie Kastamonu. Bekijk hier de beelden. 

Zijn familie verklaarde dat de zelfmoord van de imam te maken had met politieke druk, onder andere van de burgemeester van het district.

Muhammed Şahin, een imam die werkte in het Pınarbaşı district in de provincie Kastamonu in het noorden van Turkije en zes maanden geleden met pensioen ging, heeft zelfmoord gepleegd in zijn huis in het district.

Zijn familie zei dat Şahin werd overgeplaatst als gevolg van politieke druk en merkte op dat hij werd lastiggevallen door de autoriteiten in het district, waaronder de burgemeester, omdat hij “zich niet gedroeg ten gunste van de regering”.

Nadat de kwestie in de lokale pers aan de orde kwam, legde districtsburgemeester Şenol Yaşar een verklaring af en deelde de familie van de imam aanvullende documenten.

De familieleden van Şahin deelden een petitie, die ook ondertekend was door de districtsburgemeester en vertegenwoordigers van politieke partijen, die naar het Presidium voor Religieuze Zaken (Diyanet) werd gestuurd met het verzoek om Şahin te herplaatsen.

In de petitie staat dat Şahin “betrokken is geweest bij allerlei oppositionele politieke activiteiten”.

“Van hem wordt niet verwacht dat hij in het voordeel van de regering handelt. Hij heeft echter in het openbaar gewerkt ten gunste van de Goede (İYİ) Partij met zijn familie en is in die mate geïnteresseerd geweest in de politiek dat hij antipathie heeft opgewekt in het publiek en zijn kwaliteit als religieuze ambtenaar heeft verloren,” merkte de petitie op.

De familie van Şahin gaf een verklaring uit op het sociale media platform Facebook en zei:

“Ondanks het onrecht, de wreedheid, de aanslag op de reputatie, de verbanning, het pesten, de druk op zijn kinderen en het verlies van onze broer als gevolg daarvan, hebben we als familie onze kalmte bewaard.”

Ze eisten dat geen enkele overheidsfunctionaris over hun overleden familielid zou praten.

De familie eindigde hun boodschap met: “We hebben oneindig vertrouwen in de gerechtigheid van Allah en de hoogste Turkse gerechtigheid. Er zijn rechters in Ankara!”

Bron: Turkse media