Na een periode van afgenomen vraag vanuit vele West- en Noord-Europese markten, is Turkije in het zomerseizoen weer populairder geworden onder de toeristen. Het is de op twee na populairste bestemming, na Spanje en Griekenland, dat heeft het Engels-Duits reis- en toerismebedrijf TUI bekendgemaakt.

Verder vermeldde de TUI-groep in een verklaring op 20 juni dat Italië en Cyprus de top vijf aanvullen. De groep merkte ook op dat de voorkeursbestemmingen allemaal aan de Middellandse Zee liggen.

TUI-vakantiegangers verkiezen dit jaar hun zomervakantie vooral door te brengen op Kreta en andere topbestemmingen zoals Mallorca, Antalya, Rhodos en Larnaca.

Terug populair

Na twee jaar achteruitgang is Turkije vooral terug populair geworden onder Duitse, Oostenrijkse, Nederlandse, Zwitserse, Deense en Poolse vakantiegangers, volgens TUI.

De meest populaire vakantieregio’s van Duitse TUI-vakantiegangers zijn Mallorca, Antalya, Kreta, Rhodos en Kos. Griekenland is ook zeer populair onder Noord-Europeanen en Oostenrijkers.

De Britten, Belgen en Nederlanders daarentegen geven vooral de voorkeur aan Spanje. De Fransen willen hun vakantie vooral in Griekenland en Italië doorbrengen.

Hurriyet

B.L.J.