Rector verdedigt omstreden standbeelden op universiteit

Een aantal uiterst bizarre en controversiële standbeelden in de Turkse Karabük-universiteit zijn geplaatst om “de Turkse cultuur te bevorderen”, aldus de rector van de universiteit na kritiek op de kosten ervan.

De rector van een universiteit in de provincie Karabük aan de Zwarte Zee heeft de plaatsing verdedigd van bizarre standbeelden die kinderspelletjes uitbeelden, en zei dat ze bedoeld zijn om “de Turkse cultuur te promoten”.

Prof. Refik Polat vertelde Demirören News Agency dat hij geen kritiek accepteert met betrekking tot de kosten van de standbeelden, zeggende: “De kosten van sommige dingen moeten niet in twijfel worden getrokken.”

“Dit zijn de spellen die we tijdens onze kindertijd speelden. De nieuwe generatie kent ze niet. Ons doel is om ze levend te houden door middel van deze beelden,” zei Polat, erop wijzend dat de beelden in het cultuurpark van de Karabük Universiteit staan.

Hij zei dat buitenlandse studenten via de standbeelden meer te weten komen over de Turkse cultuur en dat “zelfs Afrikaanse studenten ze komen bekijken”.

De standbeelden, die vijf jaar geleden werden geplaatst, hebben niet veel gekost, zei Polat, eraan toevoegend dat het een bedrag was dat moest worden uitgegeven.

“We promoten onze cultuur in een universiteit met meer dan 1000 buitenlandse studenten,” zei hij.

Polat kreeg onlangs kritiek over beweringen dat hij betrokken was bij corruptie en de financiering van de universiteit gebruikte voor zijn persoonlijke uitgaven.

Bron: Turkse media