Het is een verhaal als uit een film. De 41-jarige staalarbeider Kürsat Y. is multimiljonair dankzij zijn gewonnen loterij.

Precies 9.927.511,60 euro werd overgemaakt op de rekening van de man. In een interview met “Bild” praat Kürsat over zijn moeilijke verleden en weet hij zeker: “Iedereen moet weten hoe rijk ik ben!”.

De loterijwinnaar kwam op zijn twaalfde vanuit Turkije naar Duitsland, ging later in de leer als automonteur en werkte zich op tot voorman bij Thyssen. Maar niet alles in zijn leven verliep altijd volgens plan, zoals Kürsat aan “Bild” vertelt.

Relatieproblemen en verkeerde vrienden leidden hem naar alcohol, misdaad en schulden. “Ik was het zwarte schaap van mijn familie,” zegt Kursät Y.

Om zijn levensstandaard te verbeteren, speelde hij met de loterij – 15 jaar lang. Altijd hopend dat op een dag de grote overwinning zou komen. Hij haalde het op 24 september.

Een paar dagen eerder had hij 139,15 euro uitgegeven aan een quicktip met een looptijd van een week.

“Maar toen vergat ik het lot helemaal totdat ik in de krant las: ‘De geluksvogel die zaterdag de jackpot won, woont in Dortmund: 9.783.563,50 euro’,” vertelde hij aan Bild.

“Ik was zo opgewonden dat ik de winnende getallen niet zelf durfde te controleren, dus stuurde ik een foto van mijn lot naar mijn beste vriend, zodat hij het kon controleren.” De vriend belde terug. “Toen zei hij: ‘Haal diep adem, Chico. Je bent geen miljonair, je bent een multimiljonair!”

Ferrari, Porsche en horloge 

Hij wil het geld gebruiken om zijn ouders een financieel zorgeloos leven te geven, vertelt hij aan Bild. Hij nam ontslag bij de staalfabriek en kocht een Ferrari, een Porsche en een duur horloge. “Alleen als investering,” verzekert Chico.

Door zijn openlijk beleefde nieuwe rijkdom ervaart hij ook de negatieve kanten van winst. “Plotseling is iedereen mijn vriend. Veel mensen willen mijn geld. Dit zijn precies de scenario’s waartegen telkens weer wordt gewaarschuwd. Al in het verleden hebben loterijwinnaars die naar de beurs gingen hun winsten verbrand. In sommige tragische gevallen, zoals bij de in de krant genoemde “Lotto Lothar”, eindigden de escapades in de dood.

Hij lijkt er echter niet om te geven. “Ik kan goed voor mezelf zorgen en ben goed gedekt. Het geld is al lang in veilige handen,” vertelde de 41-jarige aan Bild. Hij is er zeker van: “De miljoenen veranderen mij niet, ik vergeet zeker niet waar ik vandaan kom.”

Bron: Duitse media