Metin Çakır

Metin Çakır is een Turkse hartchirurg. Tot voor kort werkte hij in het Helios-ziekenhuis in Karlsruhe, Duitsland, maar op 28 april werd hij ontslagen omdat hij op maandag namiddag tweets de wereld instuurde waarin hij homoseksualiteit en transseksualiteit als ziektes omschreef.

Dat maakte de krant Birgün bekend. Zijn tweets veroorzaakten heel wat beroering, ook bij het bestuur van het ziekenhuis, dat hem na verschillende klachten ontsloeg.

“Zijn standpunten stemmen op geen enkele manier overeen met de standpunten van het ziekenhuis. Het ziekenhuis behoudt zich het recht voor om juridische stappen tegen hem te ondernemen”, verscheen eerder op Twitter.

Tijdens een eredienst op de eerste dag van de Ramadan vorige vrijdag nam ook Ali Erbaş, voorzitter van de Turkse dienst voor religieuze zaken (Diyanet) de holebi-gemeenschap op de korrel.

Tweet van Metin Çakır

Toen hij over de coronapandemie sprak, meende hij dat homoseksualiteit ziektes veroorzaakt en gevaarlijk is voor het voortbestaan van de mens. “Laat ons samenwerken om mensen tegen dit kwaad te beschermen.”

K.L.

(Bron: Hurriyet)