(3)

Een serie foto´s van een Turkse man, die zijn schoenen afgeeft aan een Turkse jongen op blote voeten in de tram, ging gisteren viraal op sociale media. Heel wat mensen prijzen de man voor zijn goedhartigheid en behulpzaamheid.

(1)
(2)
(3)
(4)

De man, tot vandaag onbekend, werd gefotografeerd terwijl hij de veters van de schoenen strikte voor de jongen op blote voeten, waarna hij het station verliet, enkel op sokken in de gietende regen.

De foto´s werden genomen op de tram in Samsun, een stad aan de Zwarte Zee. Het trambedrijf is nu op zoek naar de man en de jongen op blote voeten. Het trambedrijf wil de man graag persoonlijk bedanken en wil voorzien in de behoeften van de jongen.

Emotioneel

Emre Enes Kose, een student van het middelbaar onderwijs in de streek nam de serie aan foto´s. Hij vertelt hoe de passagiers emotioneel werden toen ze zagen hoe de man zijn schoenen afgaf aan de jongen op blote voeten. De jongen op blote voeten, vermoedelijk van Syrische afkomst, betrad de trein met een van zijn vriendjes.

Prachtig moment voor mensheid

Kose: “De jongens moeten ongeveer 10 of 11 jaar oud geweest zijn. De jongens werden raar bekeken door de passagiers toen opeens de man verscheen en zijn schoenen afgaf aan de jongen op blote voeten. De jongen weigerde de schoen aanvankelijk maar de man stond erop zijn schoenen af te geven. Even later verliet de man het station op zijn kousen, en dat ondanks het feit dat het regende buiten. Het was een prachtig en emotioneel moment voor de mensheid.”

Sabah

KV