Muharrem Ince is goed op weg de nieuwe presidentskandidaat te worden voor de Republikeinse Volkspartij (CHP). De CHP geldt in Turkije als de voornaamste oppositiepartij tegenover de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) onder leiding van President Recep Tayyip Erdogan. De verkiezingen in Turkije zullen plaats vinden op 24 juni.

Muharrem Ince

Men wacht nog op een officiële verklaring door Kemal Kilicdaroglu, huidig voorzitter van de CHP. Verschillende anonieme bronnen binnen de CHP bevestigen echter dat de kans heel groot is dat Ince de nieuwe presidentskandidaat wordt. Uitsluitend nieuws van de voorzitter omtrent de nieuwe presidentskandidaat wordt verwacht op 4 mei na een partijbijeenkomst van de CHP.

Ilhan Kesici, plaatsvervangend voorzitter van de CHP en eveneens presidentskandidaat binnen de CHP, in een interview op 3 mei: “Gisterenavond kwam Muharrem Ince´s naam duidelijk op de voorgrond te staan in de strijd om het presidentieel kandidaatschap binnen de CHP. We belden deze ochtend en ik heb hem dan ook hartelijk gefeliciteerd voor zijn nominatie.”

Ince zelf wacht liever nog even af: “Het is afwachten geblazen. Onze voorzitter zal morgen een verklaring geven rond 10 uur in de ochtend. Dan maar pas krijgen we absoluut uitsluitsel over de beslissing van de partij omtrent het presidentieel kandidaatschap.”

Hurriyet

KV