Vanwege de grote vraag naar Canadese kleuterscholen in Turkije, zal de eerste Canadese basisschool haar deuren openen voor het schooljaar 2016-2017. “De allereerste twee kleuterscholen in hun eerste jaar waren een groot succes in Istanbul”, aldus Aysen Karsit, de directeur van de Canadese scholen in Turkije. 

“Onze leerlingen hebben dezelfde rechten als diegenen die in Canada onderwijs krijgen. Omdat de leerlingen onder registratie van het Ministerie van Onderwijs van zowel Canada als Turkije staan, hebben ze de mogelijkheid om hun studies verder te zetten in Canada wanneer ze dat wensen”, zei Aysen Karsit op een Canadadag evenement.

Met de opening van secundaire onderwijsscholen zullen leerlingen die zich inschrijven in Canadese scholen het recht hebben hun studies rechtstreeks verder te zetten in Canadese universiteiten.  

De inschrijvingen voor de eerste basisschool zijn al begonnen. De school zal zorgen voor een multiculturele en meertalige onderwijsvorm waar ook creatieve leerprogramma’s deel van uit maken. Leerlingen die in een Canadese school onderwijs volgen zullen hun lessen in het Engels en Frans krijgen van Canadese leerkrachten. Ze zullen ook sommige lessen in het Turks krijgen.

Hurriyet