Yasemin Can, de Turkse van Keniaanse afkomst, pakte deze zaterdag goud op de 5 km voor Turkije op het EK atletiek 2016.  Het is haar 2e gouden medaille op de lange afstand.

Can was pas in maart goedgekeurd om te lopen voor Turkije. Ze maakte hier het beste van door toch nog goud te pakken. Na 2 km begon ze te versnellen en ze vertraagde niet tot aan de finish. Ze won met 15 minuten en 18,15 seconden. Hiermee versloeg ze verdedigende kampioene Meraf Bahta.

Yasemin Can werd ook de 3e atlete in de geschiedenis van het EK die dubbel goud pakte op de lange afstanden. Deze overwinning werd al het 4e goud voor Turkije op het kampioenschap. Omdat Rusland niet mee mocht doen vanwege een dopingverbod werd verwacht dat het winnaarspodium er anders ging uitzien. Toch verwachtte niemand dat Turkije het zo goed zou doen op het EK met 4 gouden, 4 zilveren en 1 bronzen medaille.