De vijvers van Pazaryeri, een nieuwe toeristische attractie in Noordwest-Turkije

Ver weg van de stadsdrukte ligt het district Pazaryeri, in de buurt van de stad Bilecik, in het zuidoosten van de Marmara-regio.

Dit rustige, moerassige, eeuwig groene district trekt nu des te meer toeristen aan, nu de sociale afstand zo belangrijk geworden is door COVID-19.

Het district ligt op 30 kilometer van de stad Bilecik. Er komen veel toeristen uit naburige steden als Bursa, Eskişehir en Sakarya, vooral in het weekend. Die komen af op de acht vijvers, het natuurschoon, de vruchtbare grond en de rustige kampeerplekken.

Pazaryeri

Het gaat om de vijvers van Bozcaarmut, Küçükelmalı, Büyükelmalı, Günyurdu, Sarnıç, Esere, Dereköy en Mustafa Eldemir.

Rondom, waar het blauw en groen van de natuur samenkomen, vind je fantastische picknickplekken, ideaal om te onthaasten.

Foto: Het zuidoosten van de Marmara-regio

Het district telt maar 11.000 inwoners, maar in het hoogseizoen komen er wel 15 keer zo veel bezoekers over de vloer. Dit jaar echter is dat om begrijpelijke redenen veel minder.

Burgemeester Zekiye Tekin van Pazaryeri wil van het district een aantrekkingspool voor toeristen maken. Dat zegt ze in een interview met Anadolu Agency (AA).

“Onze vijvers zijn heel populair in binnen- en buitenland. Er is ook veel vraag naar kampeerplekken. De caravans zijn aan hun intrede begonnen.”

Foto: de acht vijvers van Pazaryeri, in Bilecik in de regio Marmara, trekken nog steeds natuurliefhebbers en kampeerders aan (8 juli 2020)

“We zijn werken aan het uitvoeren in de omgeving van bepaalde vijvers. De wandelpaden rondom de vijver van Bozcaarmut zijn al klaar. Ook in het gebied van Günyurdu gaan we zo’n paden aanleggen. Verder willen we fietsroutes en meer campings aanleggen.”

Avni Yılmaz woont in Eskişehir en komt naar de vijver van Esere voor de frisse lucht.

“De natuur op deze plek is mooi; de lucht is zo zuiver. Het is een rustige omgeving. We proberen te ontsnappen aan de stadsdrukte en komen hierheen (zo vaak we maar kunnen), omdat we hier rust vinden,” zegt ze.

Bron: Sabah

S.V.R.