Zeynep Çiller

Zeynep Çiller, schoondochter van voormalig premier Tansu Çiller, diende een klacht in tegen haar echtgenoot Mert.

Ze beschuldigt de zoon van de voormalige politica van huiselijk geweld, een steeds vaker voorkomende misdaad in Turkije. Zeynep, die sinds 2009 getrouwd is met Mert, diende een aanvraag in om te scheiden, en eist daarbij het hoederecht over hun 2 kinderen.

Volgens haar mishandelde Mert haar al maanden lang, zowel psychologisch als fysiek. Dat maakte de krant Sözcü op 23 juli bekend.

Mert heeft een contactverbod gekregen en mag voorlopig niet naar zijn huis in Istanboel. Opvallend is dat voormalig premier Tansu eigenares is van het huis waar het koppel woonde. Na de klacht heeft ze de rechtbank gevraagd om Zeynep en de kinderen uit dat huis te zetten.

De Turkse krant Sözcü kon het dossier inkijken. Zeynep zou gezegd hebben dat haar man vaak onder invloed was van drugs of alcohol. Een recent geval van geweld zou op 5 mei plaatsgevonden hebben.

Toen kreeg Zeynep harde klappen van haar echtgenoot, en besloot ze om met de kinderen onder te duiken bij de buren. Zij belden de politie, maar omdat de voormalige premier met haar advocaat verscheen, konden de agenten hun werk niet doen. Volgens Sözcü zou Tansu geprobeerd hebben om haar schoondochter te laten afzien van een klacht.

Mert zou zijn vrouw ook geregeld bedrogen hebben. Bovendien zou zijn moeder haar politieke invloed gebruikt hebben om hem onder een valse identiteit te laten behandelen voor zijn alcoholverslaving.

K.L.

(Bron: Sözcü)