Mert Akın richtte zijn pistool op Özgür Şahan en loste twee schoten.

Bloedige ruzie in Neurenbergs Südstadt op maandagavond, de dader is nog steeds op de vlucht en heeft de dood van een de 30-jarige Özgür Şahan op zijn geweten.

Volgens de politie was een bericht in Turkse media dat beide slachtoffers inmiddels waren overleden, onjuist. Dat schrijft de Turkse krant Bild.

Dit is wat er gebeurd is: Rond 20.00 uur kwamen er noodoproepen binnen bij de politiecentrale.

Verschillende mannen zouden ruzie hebben gemaakt in de Landgrabenstraße. Sommige getuigen meldden schoten te hebben gehoord. Er zijn veel Turks gerunde restaurants, gokhuizen en winkels in de omgeving.

Toen de eerste politiepatrouilles arriveerden, ontdekten de agenten twee mannen (30, 35) met schotwonden. Een van hen werd ter plaatse gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht waar hij kort daarna overleed.

Tijdens het onderzoek vond de politie een vuurwapen, dat in beslag werd genomen. De vermoedelijke dader kon niet worden gepakt ondanks een grootscheepse klopjacht met steun van de oproerpolitie.

Volgens de politie heeft de dader niet lukraak geschoten. Alle drie de betrokkenen zouden elkaar gekend hebben.

Volgens informatie van de Duitse media maakten de mannen ruzie over geld (20.000 euro) van een winkelverkoop. Tijdens de ruzie opende de dader het vuur op zijn twee kennissen, waaronder Orhan en Özgür.

Zoals de Duitse media vernam, zou een van de gedode personen Özgür S. (30) zijn. Hij was getrouwd en vader van een klein kind. Zijn vrouw zou weer zwanger zijn.

De politie heeft vannacht veel getuigen ondervraagd. Zo kwamen de agenten aan de naam van de vermoedelijke dader. Zijn verblijfplaats is onbekend. De klopjacht is in volle gang.

Relatie

Na de dodelijke schietpartij in de Südstadt in Neurenberg op maandag (24 oktober 2022) is de vermoedelijke dader nog steeds op de vlucht.

De verdachte is een 28-jarige man, vertelde Marc Siegl, persvoorlichter van het hoofdbureau van de politie Midden-Franken, woensdagmiddag vroeg. “Hij is ons bekend bij naam.”

De relatie tussen de 28-jarige en zijn twee slachtoffers is nog niet definitief opgehelderd, zei hij.

“Dit is nog steeds het onderwerp van het onderzoek,” zei de politiewoordvoerder. “Maar er is waarschijnlijk een eerdere relatie tussen de drie personen.”

De voortvluchtige wordt ervan verdacht maandagavond een 30-jarige man en een 35-jarige man te hebben aangevallen. De 30-jarige Şahan Özgür overleed kort daarna in het ziekenhuis. De 35-jarige Orhan werd ook met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

“Volgens de huidige stand van kennis is er waarschijnlijk geen gevaar voor zijn leven,” meldde Siegl.

Bron: Duitse media