Een Russisch koppel werd bij het verlaten van een hotel, in de zuidelijke Turkse provincie Antalya, betrapt met een bagage vol hotelobjecten. Het koppel had hun bagage gevuld met alles wat ze maar konden vinden in hun hotelkamer en zelfs de hoteltuin. 

Reizigers Rustam en Maria afkomstig van de Siberische stad Sirgut, werden opgemerkt door een hotelmedewerker omwille van hun uitpuilende bagage.

Geplukte bloemen

Het hotelpersoneel keek met grote ogen op toen ze de bagage besloten te onderzoeken. 14 rollen toiletpapier, 5 liter Baileys likeur overgegoten in een plastieken fles, twee badjassen, meerdere handdoeken en slippers, 7 kilo appelsienen en het meest opmerkelijke van al, vers geplukte bloemen uit de hoteltuin.

De stafleden van het hotel schatten de totale waarde van de goederen op zo een 200 euro. Het koppel mocht beschikken met alle spullen na het betalen van deze som.

Reputatieschade Russen

Het incident kwam aan het licht op sociale media in Rusland met verontwaardigde reacties onder de Russen tot gevolg. Sommige voelde zich gegeneerd door de acties van het koppel, andere spraken van reputatieschade in Turkije.

21.6 procent

De russen waren in mei met 608.472 de grootste groep buitenlandse toeristen. Goed voor 21.6 procent van het totale aantal die maand.

De meest populaire bestemming onder alle toeristen was Antalya.  De stad ontving maar liefst 36.27 procent van het totale aantal vakantiegangers, gevolgd door Istanbul met 28,74 procent, Artvin met 8,48 procent, Muğla met 8,17 procent en Edirne met 8,07 procent.

https://www.youtube.com/watch?v=jD6aK7dP-iE

 

Hurriyet