Kemer burgemeester Necati Topaloğlu (R) voltrekt het huwelijk van Andrii Polytskyi en Tatiana Ianchenko, beiden in het wit gekleed, in het Kemer district van Antalya, Zuid-Turkije

Andrii Polytskii en Tatiana Ianchenko, casual gekleed en met een glimlach op hun gezicht, zijn niet anders dan duizenden toeristen die elk jaar de Turkse mediterrane provincie Antalya bezoeken.

Maar hun verhaal en het doel van hun bezoek laten zien hoe een oorlog zelfs een eenvoudig huwelijksplan kan veranderen.

Polytksyi, een 30-jarige man uit Oekraïne, ontmoette de 27-jarige Ianchenko uit Rusland voordat de oorlog in Oekraïne uitbrak, waardoor de spanningen tussen hun twee landen tot ongekende hoogte opliepen.

Ze waren van plan om in Oekraïne te trouwen, maar het conflict, dat in februari uitbrak, dwong hen om zich te bedenken. Polytskii, die in Polen werkt, en Ianchenko, kwamen op het idee van een derde bestemming voor hun bruiloft: Kemer, een vakantieoord van Antalya, razend populair bij toeristen uit hun landen.

Hun trouwplannen in Antalya verliepen echter niet zonder slag of stoot. Toen zij er beiden niet in slaagden van de consulaten van hun landen in de provincie de nodige documenten voor het huwelijk te krijgen, moesten zij naar de hoofdstad Ankara reizen om zich tot hun ambassades te wenden.

Uiteindelijk slaagde het echtpaar er vrijdag in om hun huwelijk in Kemer te laten voltrekken. In een eenvoudige huwelijksceremonie met een paar vrienden legden zij de knoop door in het Turks “ja” te antwoorden op de vraag van de burgemeester van Kemer, Necati Topaloğlu, die het huwelijk inzegende.

Het paar zal hun huwelijksreis in Kemer doorbrengen voordat ze definitief beslissen in welk land ze gaan wonen.

Liefde zal overwinnen

“We houden van elkaar en voelen ons gelukkig en gelukkig om hier te trouwen. Ik hou van hem, ongeacht wat er tussen onze landen gebeurt. Liefde zal uiteindelijk winnen,” vertelde Ianchenko aan Demirören News Agency (DHA) na het huwelijk.

Polytskii zei dat het hem niet kon schelen waar zijn vrouw vandaan kwam, zolang ze maar van elkaar hielden. “Ik hoop dat de oorlog snel zal eindigen en dat we samen zowel naar Oekraïne als Rusland zullen reizen,” zei hij.

“Je ziet dat hier vandaag een Oekraïense en een Russische staatsburger zijn getrouwd. Het laat zien dat de mensen in die landen geen oorlog willen. Ik hoop dat ze een voorbeeld stellen en dat beide landen stoppen met elkaar te bevechten”, zei Topaloğlu.

Bron: Sabah