Volgens het Anadolu Agency werd gisteren het eerste Turks huwelijk in een metrostation voltrokken. Alper Odabaşı en Yeşim Demiray trouwden in het metrostation Haliç-station, nabij de Gouden Hoorn.

Het koppel kreeg de toestemming van de stad Istanbul om het huwelijk te voltrekken in een metrostation. Gasten kwamen per metro om 11.25 in het station; waarna het koppel enkele minuten later in een voor het huwelijk versierde metrostel verscheen.

Conducteur

Het huwelijk werd voltrokken door Fazlı Kılıç de burgemeester van het district Kağıthane. Als getuige koos het koppel, Kasım Mutlu de voorzitter van het metronetwerk van de stad en Salih Bayraktar, een lokale politcus van de partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling.

unnamed
Alper Odabaşı en Yeşim Demiray

De bruidegom Alper Odabaşı, werkt zelf al vijf jaar als conducteur van het Istanboelse metronetwerk: “We kwamen op dit idee toen we over het huwelijk spraken met onze managers. Ik hou van niet alledaagse dingen en van verrassingen. Mijn manager steunde het idee. Hier zijn we nu, we zijn dolgelukkig en opgetogen” aldus Odabaşı.

Volgens nieuwe richtlijnen van de stad Istanboel, kunnen koppels ervoor kiezen om in verschillende metrostations in de stad te trouwen.

5815d462c03c0e0eec16f261

0x0-first-couple-ties-the-knot-at-istanbul-metro-station-1477827832975 0x0-first-couple-ties-the-knot-at-istanbul-metro-station-1477827856057

https://www.youtube.com/watch?v=md_6bEASOMo

 

epa05609545 Alper Odabas (C-R) and Yesim Demiray (C-L) on the subway to travel to their wedding ceremony at another Istanbul Subway in Istanbul, Turkey, 30 October 2016. The Istanbul Metropolitan Municipality announced that it will allow subway stations to be used as venues for wedding ceremonies.  EPA/TOLGA BOZOGLU

Hurriyet.