De Turkse politie heeft een man aangehouden omdat hij het zuidoosten van Turkije als “Koerdistan” heeft bestempeld.

De man wordt beschuldigd van “het maken van propaganda voor een terroristische organisatie”.

De Turkse politie heeft een Koerdische man aangehouden omdat hij het zuidoosten van Turkije “Koerdistan” noemde, meldde het door de staat gecontroleerde Anadolu Agency op 29 oktober.

De video van de man, alleen geïdentificeerd als Cemil T., in gesprek met de leider van de rechtse Goede (İYİ) Partij Meral Akşener over de Koerdische kwestie werd deze week op grote schaal gedeeld op sociale media.

“Onze moedertaal en onze identiteit worden ons ontzegd. Het bestaan van Koerdistan wordt ontkend. Wij zijn daartegen,” is Cemil T., een winkeleigenaar, te zien vertellen aan Akşener tijdens haar bezoek aan het Kurtalan district van de zuidoostelijke provincie Siirt.

“Wij bestaan. De mensen om je heen, je adviseurs zijn Koerdisch. De plaats waar u nu bent is Koerdistan, maar helaas wordt dat in het parlement ontkend”, zei hij tegen de nationalistische leider.

Kort daarna startte de hoofdofficier van justitie van Kurtalan een onderzoek naar Cemil T. wegens “het maken van propaganda voor een terroristische organisatie”. Hij werd aangehouden als onderdeel van het onderzoek.

Bron: Sabah