De Russische president Vladimir Poetin heeft alle restricties op Turkse bedrijven in Rusland en eveneens het verbod op de tewerkstelling van Turkse burgers in de Russische Federatie opgeheven, meldde het persbureau TASS.

Het betrokken decreet “op het opheffen van bepaalde speciale economische maatregelen tegen de Turkse Republiek” werd getekend door Poetin, meldde de persdienst van het Kremlin, volgens het persbureau.

Reizen zonder visum

Als onderdeel van het decreet, werd de lijst met categorieën van Turkse burgers die zonder visum naar Rusland mogen reizen ook uitgebreid. Moskou stemde op 3 mei in om alle sancties op te heffen die opgelegd waren aan geïmporteerde goederen uit Turkije, behalve tomaten, toen de leiders van de twee landen elkaar ontmoetten in Sochi.

Gevolg incident gevechtsvliegtuigen

Poetin zei toen dat het embargo van Moskou op de import van tomaten van Turkije en de visumbeperkingen op Turkse burgers voorlopig van kracht zouden blijven.

Turkije en Rusland tekenden een verklaring in Istanboel op 22 mei om de beperkingen op de bilaterale handel af te schaffen die er kwamen na een incident met het gevechtsvliegtuig in 2015.

Hurriyet