De slogan (‘alles gaat mooi worden’) die Ekrem Imamoğlu is beginnen gebruiken nadat de YSK zijn burgemeestersmandaat voor Istanbul ongeldig heeft verklaard, is een slogan van de Fetullahistische Terreurorganisatie. Althans, dat beweert de pro-regeringszender A Haber.

Volgens A Haber zou de slogan ‘alles gaat mooi worden’ vaak gebruikt zijn door FETO voor en na de poging tot staatsgreep van 17-25 december.

Emre Uslu, voortvluchtige FETO-verdachte, zou de slogan voor het eerst gebruikt hebben op 5 december 2013, 12 dagen voor de poging tot staatsgreep van 17-25 december. “Alles gaat mooi worden. De ZUIVERE (‘ak’ in het Turks) en de donkere gezichten gaan naar boven komen. Zij die de rechten van weeskinderen roven, zullen de prijs betalen…” had hij getweet.

Emre Uslu heeft de slogan daarna meerdere keren gebruikt in zijn tweets: op 7 januari 2014 “Jullie horen het van mij, alles gaat mooi worden”, op 22 februari 2014 “Alles gaat mooi maar dan ook heel mooi worden, heb alleen wat geduld”, op 24 maart 2014 “Önder Aytaç is gearresteerd. Leve de hel voor de onderdrukkers. Blijf stemmen. Alles gaat mooi worden”, op 16 januari 2014 “Alles gaat mooi worden, jullie zullen het zien” en op 18 november 2014 “Hij heeft alles perfect gecreëerd. Alles gaat mooi worden…”

Op 14 april 2016 voor de staatsgreep van 15 juli heeft hij de slogan weer gebruikt.

Ekrem Imamoğlu heeft de slogan tot zijn verkiezingsslogan gemaakt. Vele beroemdheden hebben de slogan overgenomen. Volgens Imamoğlu heeft een 14-jarige fan hem de inspiratie voor de slogan bezorgd.

A Haber

T.A.