De Turkse President Recep Tayyip Erdogan heeft een eis van de Partij van de Nationalistische Beweging (MHP) afgewezen. Hun leider Devlet Bahçeli eiste dat enkele veroordeelden in Turkije zouden vrijgelaten worden. Hij houdt stand bij zijn eis.

“De eis of het aanbod van Mr. Devlet Bahçeli zijn zijn zaak. Momenteel nemen we zoiets met onze regering niet in overweging,” zei Erdoğan, net voor hij voor drie dagen naar het Verenigd Koninkrijk vertrok.

Vastbesloten Bahçeli

De opmerkingen van Erdoğan kwamen een dag nadat Bahçeli om amnestie vroeg van veroordeelden. Hiertoe behoren geen kindermisbruikers, vrouwenmoordenaars, verkrachters en leden van de terroristische FETÖ of PKK. Verder zei hij dat zijn partij “vastbesloten is over deze kwestie.”

“We staan achter onze woorden. Als God het wil, hopen we dat de amnestie zal worden goedgekeurd,” zei hij.

Bahçeli: “Waarom straffen we de slachtoffers van het lot?”

De leider van de MHP schreef de eis eerst op Twitter op 12 mei.

“Waarom straffen we de slachtoffers van het lot, die naar hun geliefden in de gevangenis verlangen,” vroeg Bahçeli op zijn officieel account. Hij vermeldde hierbij dat het hier niet gaat over kindermisbruikers, vrouwenmoordenaars, verkrachters en leden van de terroristische FETÖ of PKK.

Hurriyet