Turkije is vastbesloten om alle terroristen in de buurt van de landgrenzen te vernietigen indien de landen waarin de terroristen verblijven hier niet in slagen. Dit zei President Recep Tayyip Erdoğan afgelopen vrijdag, toen hij beloofde de terroristen van de kaart te vegen in de regio´s Sinjar en Qandil in Noord-Irak.

Tijdens een grote openingsceremonie in de provincie Manisa, zei Erdoğan dat Turkije het recht heeft om haar burgers te beschermen. Hij zei dat dit gedaan kan worden door actie te ondernemen tegen terroristen die in andere landen getraind worden om vervolgens in het Turkije aanslagen te plegen.

“Momenteel zijn veel plaatsen in Irak en Syrië als het ware nesten voor terroristen. Geen enkele rechtmatige staat zou het toelaten dat de eigen soldaten en het eigen personeel zij aan zij samenwerken met terroristen,” aldus Erdoğan. Hij voegde hieraan toe dat Turkije niet zal twijfelen om toe te slaan in de regio´s die een rechtstreekse bedreiging vormen voor de nationale veiligheid.

55 PKK-terroristen gedood

De president gaf aan dat er in de voorbije twee dagen 9 Turkse beveiligingsmensen gedood waren en dat de Turkse veiligheidsmacht ondertussen 55 terroristen van de PKK heeft uitgeschakeld.

“Onbemande luchtvaartuigen, gewapende onbemande voertuigen en F16 straaljagers ondernemen momenteel operaties tegen de PKK in het zuidoosten,” zei Erdoğan, waarbij hij erop wees dat de antiterreuroperaties nog meer terroristen in het vizier zullen krijgen.

Sabah