Een Turks bedrijf heeft woningen gebouwd voor de families van elke mijnwerker die in 2014 bij de mijnramp in Soma stierf. Soma is gelegen in de Westelijke provincie Manisa.

Het bedrijf bouwde een splinternieuwe nieuwe buurt van de grond op voor 301 families. Er werden onder meer een school gebouwd voor 1,000 leerlingen, een moskee en meerdere speeltuinen. De huizen zullen worden voltooid tegen vrijdag, wanneer President Recep Tayyip Erdoğan een ceremonie in Soma zal bijwonen.

Gratis onderwijs

Doğuş Group is het bedrijf achter het project en een van de grootste private conglomeraten van Turkije. Ze lieten weten dat ze hopen dat hun project de sociale verantwoordelijkheden van het bedrijf zou concretiseren en dat ze een voorbeeld zouden kunnen zijn voor anderen.

“Mensen kwamen in Soma helpen vanuit elke uithoek van Turkije en de wereld. Doğuş Group is daar een van de voorbeelden van, en misschien zelfs het meest belangrijke,” aldus de burgemeester van Soma, Hasan Ergene, in een gesprek met de private televisiezender NTV.

De voorzitter van Doğuş Group, Ferit Şahenk, beloofde de kosten van de kinderen van de slachtoffers te dekken gedurende hun laatste jaar van het secundair onderwijs en tijdens de universiteitsjaren.

Ergste mijnramp ooit

Een ontploffing in een koolmijn in Soma op 13 maart 2014, zorgde voor een ondergrondse brand in de mijn. Hierbij kwamen 301 mijnwerkers om het leven. Het was de ergste mijnramp ooit in Turkije.

Sabah