De poster van het Turkse drama “Hamlet” werd gecensureerd bij het drukken, omdat het lichaam van de actrice bedekt was met een witte doek.

Naaktheid in de poster voor de Turkse serie “Hamlet” werd gecensureerd toen de poster in druk ging, meldde het dagblad Birgün op 20 oktober.

De poster toont actrice Elit İşcan liggend op een tafel met een slang rond haar lichaam, terwijl acteur Erdal Beşikçioğlu achter haar staat in een zwarte trui.

De poster is afgedrukt met een wit laken dat het lichaam van de actrice bedekt, met dezelfde gele slang bovenop het witte laken.

De show, die werd geproduceerd door GainTV, werd al gecensureerd voordat hij werd uitgezonden, en deed ook mee aan het grootste festival voor tv-shows, Series Mania.

Donkerste tragedie

Kaan Müjdeci’s “Hamlet” herschikt Shakespeare’s donkerste tragedie in een moderne hervertelling van familieverraad en paardenkoetsen.

Wanneer Kedir Kesmeci zijn broer in het geheim vermoordt, moet zijn nichtje Hazar de moed vinden om hem te ontmaskeren.

Inderdaad, haar verdriet “komt niet alleen door spionnen,” en daar op het eiland Büyükada, voor de kust van Istanbul, moet ze een oom verslaan die weinig meer is dan familie, en minder dan vriendelijk.

“Hamlet”, dat debuteert op Series Mania, is de eerste dramaserie van regisseur Müjdeci.

Hij won de Grand Jury Prize op het filmfestival van Venetië met zijn debuutspeelfilm “Sivas” in 2014.

Bron: Turkse media